2012. április 29., vasárnap

Szép jó napot kívánunk Mindenkinek!
Reggel elfelejtettem írni, hogy a lányokat nagyon nagy megtiszteltetés érte. A lelkész úr dolgozó szobájában, könyvtárában és az alapítványi szobában kaptak szállást. Könyveknek nincsenek híjján, már csak reménykednünk kell, hogy az álommal a tudomány is a fejükbe száll.

Csodaszép délelőttünk volt. A finom reggeli után elindultunk a gyulafehérvári várba. Éppen sorakoztatták a várőrséget, akik elfoglalták posztjaikat. A felső Károly kapunál többen fotózkodtunk a labanccal. (Nem bántuk volna, ha magyar huszár lett volna). Utána a gyerekek elindultak párokban, a vár felfedezésére. Térképet, kérdőívet és rövid magyarázó útikönyvet kaptak, ez alapján kellett felfedezniük a vár híres épületeit, műemlékeit. Bár a térkép olvasásnál adódtak némi nehézségek, összességében ügyesen megoldották a feladatokat.
Sajnos a 3 erőd útvonala kimaradt, mert a márciusban újrkezdett felújítási munkák miatt a Karolina erőd egy része el volt zárva a túristák elől.
Ezután közösen néztük meg a Szent Mihály Székesegyházat. Koszorút helyeztünk el Hunyadi János szrkofágjánál. Ezután futottunk, hogy időben érkezzünk a református vasárnapi istentiszteletre. Nagyon megható volt, hiszen mindenki barátkánt köszöntött bennünket. A tiszteletes úr kiprédikálta, hogy itt vagyunk, s megközsönte támogatásunkat. Azt is megemlítette, hogy jelentősen javítottunk a gyülekezete átlag életkorán. Ezután a gyerekekhez szólt (leginkább hozzánk) Dávid és Góliát történetével.

Ezután közös ebéd a lelkipásztori lak udvarán: minden jó, mi szem-szájnak ingere. Kőrözött, sajtkrém, májkrém, sajt, szalámi, mogyorókrém, áfonya lekvár, tej, stb... Aki itt éhes maradt, az magára vessen.

S most indulunk délutáni programunkra: Szászsebes, Alvinc végül a Vörös-árok. Gyönyörű, verőfénes napsütésben, lelkes és jókedű csapattal.

A gyerekek találékonyak, segítőkészek és főleg érdeklődőek. Jó velük.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon irigylünk titeket itthonról.Örülünk neki ,hogy jól érzitek magatokat! Reméljük hogy az idő továbbra is szép marad! További jó felfedezéseket kívánunk nektek a túráitokhoz!
    Üdv mindenkinek, és különösen Dávidnak! :)
    Hodossy család

    VálaszTörlés
  2. Meg sok hasonló szép élményt kívánunk nektek!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok Csavargók!
    Örüljetek, hogy ilyen csodás helyen lehettek és élvezzétek a "szülőmentes" fantasztikus programokat!
    Gratulálok a szervezőknek és köszönet azoknak, akik bevállaltak 40 kamaszt egy hétre! Le a kalappal! :))
    Ezer puszi Matyinak és üdvözlet Mindenkinek!
    Földes Andi (Matyi mama)

    VálaszTörlés
  4. Jó estét mindenkinek!

    Nagyon várjuk a délutáni programok beszámolóit! Irígykedünk itthon nagyon:)))! Biztosan mindenki nagyon jól érzi magát, és olyan élményekkel jöttök haza, ami pótolhatatlan...

    Ricsi! Dudunak nagyon hiányzol, a szobádban garázdálkodik:)))...téged keres...

    Szép estét, jó pihenést kívánunk,

    Kovács Szilvi (Ricsi anya)

    VálaszTörlés